Albrecht Weizen čokoládový
Typ | Dunkelweizen |
Stupňovitost | 12° |
Obsah alkoholu | 4,9% |
Hořkost - IBU | 14 |
Pivovar | Zámecký pivovar Frýdlant |
Město | Frýdlant |
Země | ČR |
Do čokoládového Weizenbieru z Frýdlantu nebyla přidána čokoláda, ale čokoládový slad společně se světlým pšeničným, plzeňským a mnichovským a patří tak mezi méně obvyklé tmavé verze pšeničného piva bavorského typu. Chmelilo se jemně aromatickým německým chmelem Hallertauer Hersbrucker (alfa 2 až 5%, beta 2,5 až 6%). Zajímavostí je použití 70% pšeničného sladu v sypání. Jelikož pšenice nemá pluchy a tím pádem způsobuje problémy při scezování, často se ji používá méně. Čokoládový Weizen opravdu voní a chutná po čokoládě, dále po ovoci (banány, jablka), karamelu a je trochu natrpklý po použitém pšeničném sladu. Barvu má hnědou, říz neobvykle nižší a plnost střední.
comments powered by Disqus