Vimperské pšeničné
Typ | Hefeweizen |
Stupňovitost | 12,5° |
Obsah alkoholu | 5,1% |
Hořkost - IBU | 30 |
Pivovar | Šumavský pivovar |
Město | Vimperk |
Země | ČR |
Jde o velmi světlé (EBC 8), svrchně kvašené, pšeničné pivo bavorského typu. Autorem receptu je uznávaný pivovarský pedagog ze SPŠPT v Podskalské Ing. Oldřich Koza, který působí ve Vimperku jako vrchní sládek. Pivo ale vařil sládek Prokop Jeřábek. Vimperské pšeničné má klasickou slámovou barvu, silně zakalené tělo, střední tělnatost a vysoký říz. Hořkost je přirozeně nízká i přes deklarovaných 30 jednotek hořkosti. V chuti se projevuje nasládlá pšeničná sladovost, tóny banánů a velmi lehce citrónová trpkost. Je to výborná ukázka Weizenbieru, která osvěží a zaujme i po chuťové stránce.
comments powered by Disqus