Albrecht Kateřina

| Typ | nefiltrovaný tmavý ležák |
| Stupňovitost | 12° |
| Obsah alkoholu | 4,6% |
| Hořkost - IBU | 33 |
| Pivovar | Zámecký pivovar Frýdlant |
| Město | Frýdlant |
| Země | ČR |
Kateřina byla uvařena z pěti různých sladů (plzeňský, mnichovský, karamelový, čokoládový a barvící) a dvou českých chmelů (Sládek a Žatecký poloraný červeňák). Má velmi tmavou, neprůhlednou barvu, střední říz a střední až vyšší plnost. Mísí se v ní tóny karamelu, hořké čokolády až lehčí praženosti. Kateřina splňuje kritéria moderního českého tmavého ležáku (Bohemian Dark Lager), který má tělo a karamelovou složku podobnou mnichovskému tmavému, ale barvou a praženou, čokoládovou chutí připomíná spíš Schwarzbier.
comments powered by Disqus


