Kocour Saison
Typ | Saison |
Stupňovitost | 11° |
Obsah alkoholu | 4,5% |
Pivovar | Kocour |
Město | Varnsdorf |
Země | ČR |
Česká variace na nejchmelenější, tradiční, belgické, svrchně kvašené pivo. Vaří se z plzeňského, pšeničného a bavorského sladu, chmelí se ŽPČ, slovinským Styrian Goldingsem a americkým Centennialem, zakváší se kvasnicemi používanými na veleznámý Saison Dupont. Původně byl Saison podobně jako německý Märzen vařen na konci zimy, aby mohl být konzumován v průběhu léta a dopil se na začátku podzimu. Dnes se pochopitelně vaří celoročně. Kocour Saison má tmavě žlutou barvu, vyšší říz a střední plnost. Mísí se v něm kořeněné tóny belgických kvasnic, jistá natrpklost, hořkost a citrusovost.
comments powered by Disqus