Malt Worm Wild Sourname (Cantillon)
.jpg)
| Typ | Wild Beer (Mixed Fermentation) |
| Stupňovitost | 11° |
| Obsah alkoholu | 4,2% |
| Hořkost - IBU | 5 |
| Pivovar | Malt Worm/Schrott |
| Město | létající pivovary |
| Země | ČR |
Základním kamenem je první várka našeho Sourname, který jsme odkvasili kvasnicemi na bavorský Weizen společně s Lactiplantibacillus plantarum. Do sudu jsme po stočení přidali směs breberek získaných ze dna lahve z pivovaru Cantillon. Za to patří dík Vojtovi Hudzieczekovi. A sud nechali skoro dva roky svému osudu. Výsledkem je kombinace původního kyseláče s lehkými tóny banánu a hřebíčku, mléčnou kyselostí a velmi lehkou slaností s funky tóny, o které se postaraly hlavně kvasnice brettanomyces. Jde o komplexní a přitom lehké a skvěle pitelné pivo.
comments powered by Disqus


