Malt Worm & Kojetín Heritage Lager 1927 II.

Typ | nefiltrovaný světlý ležák |
Stupňovitost | 12,1°° |
Obsah alkoholu | 4,3% |
Hořkost - IBU | 45 |
Pivovar | Malt Worm/Kojetín |
Město | létající pivovar/Kojetín |
Země | ČR |
Pro jeho výrobu jsme použili humnový slad Stupický staročeský ze sladovny Raven v Záhlinicích. Ječmen pro výrobu toho to sladu byl vyšlechtěn v roce 1927. Dále směs starých Osvaldových klonů chmele z první půlky 20. století. Tu jsme získali díky Vladimírovi Nesvadbovi z Chmelařského institutu v Žatci. Mladinu jsme zakvasili čerstvými kvasnicemi z Budějovického Budvaru. Sladina byla připravena historickou metodou dvojité dekokce, chmelilo se na třikrát.
comments powered by Disqus