Malt Worm Sourname Kveik #5 Hornindal mango

Typ | ochucený Sour Ale |
Stupňovitost | 11,1° |
Obsah alkoholu | 4,6% |
Hořkost - IBU | 5 |
Pivovar | Malt Worm |
Město | létající pivovar |
Země | ČR |
V základu jde o klasický kyseláč, který ale nebyl udělaný kettle souringem (okyselením na varně), ani pomocí philly sour (kvasnice, které produkují i kyselinu mléčnou), ale jako mixed fermentation (kombinace kvasnic a bakterií). Normálně se používají relativně neutrální kvasnice, ale my jsme pro tuto naši verzi použili norskou směs kvasnic Kveik #5 Hornindal, která pivu dodává hladkou strukturu, tóny mléčného karamelu a tropického ovoce. Tato směs kvasila pivo společně s Lactobacillus helveticus. Sladový základ tvoří plzeňský (60 %) a pšeničný (40 %) slad. Zdánlivé prokvašení je 77% a PH 3,3. Chmelu jsme použili jen coby se za nehet vešlo, protože bakterie mléčného kvašení ho nemají rády. Pro celkový charakter jsme ještě přidali trochu soli (půl gramu na litr piva), která je typická pro pivní styl Gose. V tomto případě jsme navíc přidali mangové pyré.
comments powered by Disqus