Malt Worm Sourname Kveik #5 Hornindal

TypMixed Fermentation Wild Beer
Stupňovitost11,1°
Obsah alkoholu4,6%
Hořkost - IBU5
PivovarMalt Worm
Městolétající pivovar
ZeměČR

V základu jde o klasický kyseláč, který ale nebyl udělaný kettle souringem (okyselením na varně), ani pomocí philly sour (kvasnice, které produkují i kyselinu mléčnou), ale jako mixed fermentation (kombinace kvasnic a bakterií). Normálně se používají relativně neutrální kvasnice, ale my jsme pro tuto naši verzi použili norskou směs kvasnic Kveik #5 Hornindal, která pivu dodává hladkou strukturu, tóny mléčného karamelu a tropického ovoce. Tato směs kvasila pivo společně s Lactobacillus helveticus. Sladový základ tvoří plzeňský (60 %) a pšeničný (40 %) slad. Zdánlivé prokvašení je 77% a PH 3,3. Chmelu jsme použili jen coby se za nehet vešlo, protože bakterie mléčného kvašení ho nemají rády. Pro celkový charakter jsme ještě přidali trochu soli (půl gramu na litr piva), která je typická pro pivní styl Gose. Toto je neochucená verze.








comments powered by Disqus


Copyright © 2013 - 2025 Ochutnávková pivnice, Všechna práva vyhrazena