Zichovec Sour Calamansi

Typochucený Sour Ale
Stupňovitost12°
Obsah alkoholu5,1%
PivovarRodinný pivovar Zichovec
MěstoLouny
ZeměČR

"Naší řadu ovocných kyselých dvanáctek „kyseláčů“ vyrábíme metodou kettle sour. To znamená, že mladinu nejprve naočkujeme čistou kulturou laktobacilů, které svojí aktivitou vytváří kyselinu mléčnou a tím se snižuje pH, podobně jako při výrobě kefíru. Při dosažení potřebné úrovně kyselosti pak laktobacily eliminujeme dalším varem. Poté pivo znovu zakvasíme, tentokrát již standardními pivovarnickými kvasnicemi. Do pozdější fáze kvašení pak přistane velká dávka ovoce – tentokrát vzácný filipínský citrus Kalamansi."








comments powered by Disqus


Copyright © 2013 - 2025 Ochutnávková pivnice, Všechna práva vyhrazena