Zichovec Sour Mango & Strawberry
Typ | ochucený Sour Ale |
Stupňovitost | 12° |
Obsah alkoholu | 5,1% |
Hořkost - IBU | 5 |
Pivovar | Rodinný pivovar Zichovec |
Město | Zichovec |
Země | ČR |
Oficiální vyjádření pivovaru:
"Kyseláče dobývají svět a už dávno ne jen v létě. Jsme za tenhle nekončící trend moc rádi, protože nám to dává platformu, jak si zkoušet různé ovoce a ovocné kombinace a třeba najít něco, co nás skutečně překvapí. Způsob jakým kyselá piva vyrábíme je poměrně komplikovaný. Využíváme metodu takzvaného kettle-souru, kdy se sladina po vytření nejprve naočkuje potravinářskými kmeny laktobacilů a nechá přes noc kvasit. Mléčné kvašení laktobacilů podobně jako u kefíru nebo jogurtu produkuje kyselinu mléčnou, jejíž přítomnost snižuje Ph, tedy vytváří kyselou chuť. V momentu, kdy je kyselost adekvátní, započneme chmelovar a laktobacily tak zabijeme. Dále se s pivem nakládá standartně - schladí se a zakvasí. Velké množství ovoce pak přidáváme na konec kvašení, aby došlo k co nejmenšími prokvašení ovoce a ovocná chuť tak byla zachována."
comments powered by Disqus