Malt Worm Oud Bruin Sour Cherry
Typ | ochucený Vlaams Oud Bruin |
Stupňovitost | 14° |
Obsah alkoholu | 5,6% |
Hořkost - IBU | 4 |
Pivovar | Malt Worm |
Město | létající pivovar |
Země | ČR |
Toto je další počin našeho společného (spolu s naší sesterskou paluší) létajícího pivního projektu Malt Worm. Stylově se jedná o moderní pojetí belgického (potažmo vlámského) hnědého kyselého piva. Sladový základ činí vídeňský, mnichovský slad, odpluhovaná Carafa I a kukuřičné vločky. O kvasný proces se postaraly dvoje kvasnice (Abbaye Belgian Ale a SafAle T-58) a jedny bakterie (Lactiplantibacillus plantarum). Výsledné PH je 3,4. Vařeno v brněnském pivovaru Kos. Do základní verze bylo následně přidáno jako ochucený různé ovoce. V tomto případě se jedná o višně.
comments powered by Disqus