Malt Worm Sourname Weizen Černý Rybíz
Typ | Wild Ale (Mix Fermentation) |
Stupňovitost | 11° |
Obsah alkoholu | 4,2% |
Hořkost - IBU | 5 |
Pivovar | Malt Worm |
Město | létající pivovar |
Země | ČR |
V základu jde o klasický kyseláč, který nebyl udělaný kettle souringem (okyselením na varně), ani philly sour (kvasnice, který produkují i kyselinu mléčnou), ale jako mixed fermentation (kombinace kvasnic a bakterií). Normálně se používají relativně neutrální kvasnice, ale my jsme použili kvasnice na bavorský Weizen, takže ve vůni se projevují tóny banánu a hřebíčku. Nejde ale o kyselý Weizen, ale kyseláč s jemným nádechem esterů a fenolů. Long story short, i neochucená verze je chuťově zajímavá a relativně výrazná. Jedná se o kooperaci Malt Worm paluše, Schrottu a pivovaru Kos. Sladový základ činí plzeňský a pšeničný slad v poměru 1:1. Pivo je taktéž lehce osoleno (0,5 gramu na litr), jen dodává lehkou mineralitu a zakulacuje chuť.
Tento základ se pochopitelně hlavně ochucoval, infuzoval. Tentokrát jsme použili pyré a koncentráty z Tropica, v tomto konkrétním případě jde o z 11% o černý rybíz, dále hrozen a hruška.
comments powered by Disqus