Zichovec Sour Aronia & Cherry
Typ | ochucený Sour Ale |
Stupňovitost | 12° |
Obsah alkoholu | 5,1% |
Hořkost - IBU | 5 |
Pivovar | Rodinný pivovar Zichovec |
Město | Zichovec |
Země | ČR |
Oficiální vyjádření pivovaru:
"Naší řadu ovocných kyselých dvanáctek vyrábíme metodou kettle sour. To znamená, že mladinu nejprve naočkujeme čistou kulturou laktobacilů, které svojí aktivitou vytváří kyselinu mléčnou a tím se snižuje pH, podobně jako při výrobě kefíru. Při dosažení potřebné úrovně kyselosti pak laktobacily eliminujeme dalším varem. Poté pivo znovu zakvasíme, tentokrát již standardními pivovarnickými kvasnicemi. Do pozdější fáze kvašení pak přistane velká dávka ovoce. Tentokrát jsme spojili méně používaná ovoce a přinášíme vám kyselé spojení višní a arónie. Višně násobí kyselost a šťavnatost, kdežto arónie se stará o příjemnou trpkost a tříselnatost."
comments powered by Disqus