Cobolis Brew Berry
Typ | ochucené Gose |
Stupňovitost | 10° |
Obsah alkoholu | 3,2% |
Pivovar | Ládví Cobolis |
Město | Praha |
Země | ČR |
Co k tomuto borůvkovému Souru říká pivovar? "Tohle jsme tady ještě neměli, jako první v Čechách jsme uvařili pivo s kvasnicemi Lallemand WILDBREW™ PHILLY SOUR. A čím jsou zajímavé? Nejedná se tradiční pivní kvasinku (Saccharomyces cerevisiae), ale o divoké kvasnice Lachancea spp. Tyto kvasnice tak při kvašení přímo produkují kyselinu mléčnou a pivo jimi zakyslo krásně pod pH 3,5. Takže je to náš první „kyseláč“ co není vytvořený kettle souringingem, tedy řízením kysnutím pomocí laktobacilů na varně, ale díky kvasnicím až v kvášení. V pivu je ještě koriandr a růžová himalájská sůl a pak naprostá dominance borůvky. Tato směs dělá tuto užasnou letní desítku opravdu komplexní že máte pocit, že pijete svěží džus a snad ani né pivo. Tak se pojďte osvěžit a nabažit chutí opravdové borůvky."
comments powered by Disqus