Matuška Weizenbock
Typ | Weizenbock |
Stupňovitost | 16° |
Obsah alkoholu | 6,8% |
Pivovar | Matuška |
Město | Broumy |
Země | ČR |
Jedná se o silnější verzi klasického pšeničného pivka, resp. o kombinaci tmavšího pšeničného piva a silnějšího bocku. Sladový základ tvoří čtyři slady (plzeňský, karamelový, pšeničný a Karapils), chmel byl použit jeden (Žatecký poloraný červeňák). Podobně jako klasický Weizen je i Weizenbock hodně zakalený a řízný, téměř bez chmelovosti, i když občas lze v povzdálí odhalit lehkou chmelovou hořkost, a podobně kořeněně-ovocný (banány, vanilka, hřebíček). Ovšem má hutnější tělo a výraznější aroma i chuť. Navíc v aroma i chuti můžete objevit další složky jako jsou tóny tmavého ovoce (např. švestky, či hrozinky), nebo lehce nasládlou (karamelovou) chuť sladu. Někdy zase může být Weizenbock trochu trpký. A celkovou komplexnost pak dotváří hřejivý vjem alkoholu.
comments powered by Disqus