Matuška Vídeň
Typ | nefiltrovaný polotmavý ležák |
Stupňovitost | 13,8° |
Obsah alkoholu | 5,5% |
Hořkost - IBU | 38 |
Pivovar | Matuška |
Město | Broumy |
Země | ČR |
Tento opravdu výborný videňský ležák pro vás otec pivovaru Martin Matuška uvařil z plzeňského, mnichovského, karamelového a Karapils sladu. Také pro zlepšení pěnivosti přidal trochu nesladovaného ječmene. Vídeň uvařil dekokčním dvourmutovým způsobem. Během chmelovaru ve třech dávkách přidal Žatecký poloraný červeňák. O hlavní kvašení se postaraly kvasnice spodního kvašení. S recepturou vídeňského ležáku se Martin seznámil v Tunisku, kde s vídeňským sládkem Ivanem Farkašem uváděl do provozu minipivovar ve městě Sousse.
comments powered by Disqus