Cobolis Zelený chmel
Typ | nefiltrovaný světlý ležák |
Stupňovitost | 11° |
Obsah alkoholu | 4,2% |
Pivovar | Ládví Cobolis |
Město | Praha |
Země | ČR |
Pivo z čerstvého chmele se dá vařit pouze jednou do roka, a to bezprostředně po sklizni. Zelené hlávky chmele dávají pivu velmi jemnou hořkost a svěží vůni. My jsme si na ně počkali přímo u česačky v Chmelařském institutu v Žatci a hned ten den jsme z něj uvařili mladinu na ležáckou jedenáctku. Vybrali jsme si odrůdy Harmonie a Rubín, které se vyznačují kořenitou vůní. Ta je v pivu doplněna nasládlou vůní plzeňského sladu. V chuti je pivo plné a zakulacené, sladovost a hořkost se krásně střídají a zároveň doplňují.
comments powered by Disqus