Cobolis Berliner Weisse 10°
Typ | Sour Ale |
Stupňovitost | 10° |
Obsah alkoholu | 3,9% |
Pivovar | Ládví Cobolis |
Město | Praha |
Země | ČR |
Základ tohoto tvoří půl na půl ječný a pšeničný slad. Až do fáze scezování je všechno stejné jako u většiny piv, po schlazení na 30 až 40 °C se sladina přečerpá do rmutomladinové pánve a naočkuje laktobacily. Ty vytvoří typický lakto charakter a sníží pH pod 3,5 (pH 3,5 a méně = je to fakt kyselý). Minimálně po 24 hodinách se provede chmelovar a dál se postupuje jako u normálního piva. Výsledkem je pivo bledé barvy, vyššího řízu a lehkého těla s nekomplikovanou, nakyslou chutí, které je osvěžující a skvěle pitelné.
comments powered by Disqus