Cobolis Berliner Weisse ostružinový

Typochucený Sour Ale
Stupňovitost10°
Obsah alkoholu3,9%
PivovarLádví Cobolis
MěstoPraha
ZeměČR

Základ tohoto piva tvoří půl na půl ječný a pšeničný slad. Až do fáze scezování je všechno stejné jako u většiny piv, po schlazení na 30 až 40 °C se sladina přečerpá do rmutomladinové pánve a naočkuje laktobacily. Ty vytvoří typický lakto charakter a sníží pH pod 3,5 (pH 3,5 a méně = je to fakt kyselý). Minimálně po 24 hodinách se provede chmelovar a dál se postupuje jako u normálního piva. Výsledkem je pivo bledé barvy, vyššího řízu a lehkého těla s nekomplikovanou, nakyslou chutí, které je osvěžující a skvěle pitelné. Do této verze bylo navíc přidáno 400 kg ostružinového pyré na 20 hl piva.








comments powered by Disqus


Copyright © 2013 - 2024 Ochutnávková pivnice, Všechna práva vyhrazena