Sv. Norbert Weizen
Typ | Hefeweizen |
Stupňovitost | 13° |
Obsah alkoholu | 5,3% |
Hořkost - IBU | 10-17 |
Pivovar | Klášterní pivovar Strahov |
Město | Praha |
Země | ČR |
Klasický nefiltrovaný Weizenbier vařený s padesáti procentním podílem pšeničného sladu, zbytek tvoří slad ječný. Chmelu je použito poskrovnu, pivo má pouze 10 až 17 jednotek hořkosti (pro srovnání Pils má obyčejně kolem 35 IBU). Svrchní kvasnice propůjčují pivu banánové, hřebíčkové, vanilkové, nebo lehčí citrusové tóny. Pšeničný Norbert se dříve pod původním označením pšeničné světlé vařil pouze jednou ročně a na čepu býval v půlce května. Má sýtou žlutou barvu, vysoký říz, nižší až střední plnost a výbornou pitelnost. Projevují se v něm hlavně tóny pšeničného sladu, zralá jáblka, hřebíček a mírně i banánovost.
comments powered by Disqus