Oud Beersel Faro
Typ | Lambik/Faro |
Obsah alkoholu | 6,5% |
Pivovar | Oud Beersel |
Město | Beersel |
Země | Belgie |
Popelkou mezi pivy vyráběnými z Lambiku je Faro. V dnešní době se připravuje tak, že se do mladého piva (cca jeden rok starého) přidá kandysový cukr. Lahvové verze se musí pasterovat, což samozřejmě škodí jeho chuti. Snoubí se v něm trpká chuť spontánně kvašeného piva se sladkostí a tím se vytváří nečekaná harmonie. V tomto případě se jako základ používá Oude Lambik, tedy starší pivo, které může mít dva až tři roky. Důvod je jasný, aby se pivo nemuselo pasterovat, tvoří základ téměř prokvašený Lambik bez řízu. Přidáním cukru se opět nastartují kvasnice, ale pivo se už nepřesytí. Oud Beersel Faro má světle hnědou barvu, střední říz a nižší plnost. V chuti je dominantní charakter základního piva pouze s velmi lehkou nasládlou linkou v pozadí.
comments powered by Disqus