Oud Beersel Bersalis Tripel Oak Aged
Typ | Barrel Aged Tripel |
Obsah alkoholu | 10,5% |
Pivovar | Oud Beersel |
Město | Beersel |
Země | Belgie |
Když se Gert Christiaens rozhodl před lety zachránit Lambik pivovar Oud Beersel uvedl na trh několik piv, která nejsou spontánně kvašená, aby tím podpořil své cash flow (neboli peněžní tok). Silné, světlé, svrchně kvašené pivo typu Tripel je jedno z nich. Část produkce se v současnosti nechává 16 měsíců zrát v sudech po červeném víně Chateauneuf du Pape. Dokvašování probíhá ve sklepě společně s Lambikem. Vzniká tak unikátní napůl spontánně kvašené pivo. Pivo má zlatavou barvu, je lehce zakalené, říz je střední, plnost středně vyšší. V chuti je trpké, kořeněné a alkoholově štiplavé.
comments powered by Disqus