Van Steenberge Monk’s Café Grand Cru
Typ | Flanders Oud Bruin |
Obsah alkoholu | 5,5% |
Pivovar | Van Steenberge |
Město | Ertvelde |
Země | Belgie |
Monk’s Cafe Grand Cru se míchá ze tři roky starého, tmavého Tripelu (název odkazuje na sílu, ne na barvu) a čerstvého, světlého Tripelu. Tato směs pak leží půl roku v dubových sudech. Před lahvováním je ještě přidán hodně prokvašený ležák, který mírní výraznou kyselost a snižuje obsah alkoholu a pomáhá tak k vyšší pitelnosti. Pivo bylo poprvé připraveno v roce 2017 pro Monk’s Cafe ve Philadelphii (USA). Má velmi tmavě měděnou barvu, nižší říz a střední plnost. Nejvýraznější je jemně nakyslá chuť doplněná jistou ovocností (červený rybíz, angrešt). Dobrý úvod do kyselých, flanderských piv.
comments powered by Disqus