Schneider Weisse Aventinus Eisbock
Typ | Eisbock |
Stupňovitost | 25,5° |
Obsah alkoholu | 12% |
Hořkost - IBU | 15 |
Pivovar | Private Weissbierbrauerei G. Schneider & Sohn |
Město | Kelheim |
Země | Bavorsko, Německo |
Podle pivovaru se ve 40. letech 20. století stala "nehoda", díky které se zrodil extra silný Weizenbock prostě tak, že při přepravě pivo částečně zmrzlo, respektive zmrzla část v něm obsažené vody. Tím se zkoncentroval alkohol i chuť. Současný sládek Hans Peter Drexler převedl tuto "chybu" do kontrolované výroby a vy tak máte možnost ochutnat pivo opravdu úchvatné a výrazné chuti. Jako základ se používá klasický Weizenbock Aventinus, kterému po vymražení části vody povyskočí stupňovitost z 18,5° na 25,5°. Eisbock má mahagonovou barvu, aroma po banánech, hřebíčku a zralých švestkách. Chuť je stejně intenzivní jako vůně, k tomu se přidává alkoholová hřejivost. Má střední až nižší říz a vysokou plnost. Toto je opravdový tekutý chléb.
comments powered by Disqus