Šnajdr Bílá svině
Typ | Witbier |
Stupňovitost | 11° |
Obsah alkoholu | 4,5% |
Hořkost - IBU | 14 |
Pivovar | Šnajdr |
Město | Kostelec nad Černými Lesy |
Země | ČR |
Základ piva tvoří plzeňský a pšeničný slad společně s nesladovanou pšenicí. Chmelení proběhlo velmi decentně pomocí starého anglického chmele Bramling Cross (vznikl kolem roku 1927) na pouhých 14 IBU. Použití anglického chmele není nic neobvyklého. Belgičané nemají příliš silnou tradici v pěstování chmele a často používají kontinentální chmely z Německa a Česka a také chmely z Britských ostrovů. Nakonec bylo pivo ochuceno tradičním koriandrem a pomerančovou kůrou. Zakvášelo se kvasnicemi vhodnými pro belgický Witbier a na výsledku je znát.
comments powered by Disqus