Albrecht Weizen
Typ | Hefeweizen |
Stupňovitost | 12° |
Obsah alkoholu | 5% |
Hořkost - IBU | 14 |
Pivovar | Zámecký pivovar Frýdlant |
Město | Frýdlant |
Země | ČR |
Jde o svrchně kvašené pšeničné pivo, v jehož sypání byl více než ze 60% využit pšeničný slad. Zbytek tvoří slad plzeňský a mnichovský. Chmelilo se německým Hallertauer Hersbrucker. Piva typu Weizen se vyznačují svým výrazným ovocným (banány) a kořeněným (hřebíček, vanilka) aroma i chutí způsobených použitím speciálního kmene kvasinek. Ty při kvašení za vyšších teplot (18-22°C) produkují hlavně aromatické estery a fenoly, díky kterým pivo získává svůj specifický charakter. Pšeničná piva jsou více přirozeně nasycená oxidem uhličitým, a představují tak i svěží nápoj do horkých letních dní.
comments powered by Disqus