Lobeč Stout
Typ | Dry Stout |
Stupňovitost | 12,1° |
Obsah alkoholu | 5,1% |
Hořkost - IBU | 37 |
Pivovar | Lobeč |
Město | Lobeč |
Země | ČR |
První zmínka o pivovaru v Lobči u Mšena je z roku 1586, renesanční jádro současné stavby bylo vybudováno kolem roku 1600. Původně vrchnostenský pivovar byl na konci 19. století přestavěn na parostrojní. Výroba piva byla zastavena ve válečném roce 1943. K obnovení výroby došlo až v roce 2015. V současném provozu se vaří tradiční české ležáky i původně zahraniční typy piv. Lobečský Stout byl uvařen ze dvou sladů (z místního mšenského světlého a karamelového), dále byl přidán pražený ječmen. Chmelilo se českým Premiantem a zakvášelo kvasnicemi Safale S-04. Jde o nekomlikované pivo s dominantní sladovostí (převážně pražené tóny), nižším řízem a výbornou pitelností.
comments powered by Disqus