Vimperské pšeničné

TypHefeweizen
Stupňovitost12,5°
Obsah alkoholu5,1%
Hořkost - IBU30
PivovarŠumavský pivovar
MěstoVimperk
ZeměČR

Jde o velmi světlé (EBC 8), svrchně kvašené, pšeničné pivo bavorského typu. Autorem receptu je uznávaný pivovarský pedagog ze SPŠPT v Podskalské Ing. Oldřich Koza, který působí ve Vimperku jako vrchní sládek. Pivo ale vařil sládek Prokop Jeřábek. Vimperské pšeničné má klasickou slámovou barvu, silně zakalené tělo, střední tělnatost a vysoký říz. Hořkost je přirozeně nízká i přes deklarovaných 30 jednotek hořkosti. V chuti se projevuje nasládlá pšeničná sladovost, tóny banánů a velmi lehce citrónová trpkost. Je to výborná ukázka Weizenbieru, která osvěží a zaujme i po chuťové stránce.








comments powered by Disqus


Copyright © 2013 - 2020 Ochutnávková pivnice, Všechna práva vyhrazena