Cobolis Brew Berry

Typochucený Sour Ale
Stupňovitost10°
PivovarLádví Cobolis
MěstoPraha
ZeměČR

Co k tomuto borůvkovému Souru říká pivovar?
Tohle jsme tady ještě neměli, jako první v Čechách jsme uvařili pivo s kvasnicemi Lallemand WILDBREW™ PHILLY SOUR. A čím jsou zajímavé? Nejedná se tradiční pivní kvasinku (Saccharomyces cerevisiae), ale o divoké kvasnice Lachancea spp. Tyto kvasnice tak při kvašení přímo produkují kyselinu mléčnou a pivo jimi zakyslo krásně pod PH 3,5. Takže je to náš první „kyseláč“ co není vytvořený kettle souringingem, tedy řízením kysnutím pomocí laktobacilů na varně, ale díky kvasnicím až v kvášení. V pivu je ještě koriandr a růžová himalájská sůl a pak naprostá dominance borůvky. Tato směs dělá tuto užasnou letní desítku opravdu komplexní že máte pocit, že pijete svěží džus a snad ani né pivo. Tak se pojďte osvěžit a nabažit chutí opravdové borůvky.








comments powered by Disqus


Copyright © 2013 - 2020 Ochutnávková pivnice, Všechna práva vyhrazena