Dobrušská jarní pšenka

| Typ | Hefeweizen |
| Stupňovitost | 12,4° |
| Obsah alkoholu | 4,9% |
| Hořkost - IBU | 20 |
| Pivovar | Dobruška |
| Město | Dobruška |
| Země | ČR |
Weizenbier z Dobrušky byl uvařen z plzeňského sladu z vlastní humnové sladovny, pšeničného sladu a Žateckého poloraného červeňáku. Zakvášelo se kvasnice svrchního kvašení Safbrew WB-06, které jsou určené pro bavorský typ pšeničného piva. Jarní pšenka je hodně zakalená s vysokým řízem i pěnivostí. V chuti se projevují typické znaky pro Weizenbier, hlavně tóny banánů, vanilky a jablek, dále pšeničná sladovost a trocha hřebíčku. Neobvyklá je na Weizen poměrně vysoká hořkost, která ale zbytečně nepřekrývá ostatní složky chutě a vůně.
comments powered by Disqus


