Schneider Weisse Aventinus Eisbock

TypEisbock
Stupňovitost25,5°
Obsah alkoholu12%
Hořkost - IBU15
PivovarPrivate Weissbierbrauerei G. Schneider & Sohn
MěstoKelheim
ZeměBavorsko, Německo

Podle pivovaru se ve 40. letech 20. století stala "nehoda", díky které se zrodil extra silný Weizenbock prostě tak, že při přepravě pivo částečně zmrzlo. Respektive voda v něm obsažená a tím se zkoncentroval alkohol i chuť. Současný sládek Hans Peter Drexler převedl tuto "chybu" do kontrolované výroby a vy tak máte možnost ochutnat pivo opravdu úchvatné a výrazné chuti. Jako základ se používá klasický Weizenbock Aventinus, kterém po vymražení části vody povyskočí stupňovitost z 18,5° na 25,5°. Eisbock má mahagonovou barvu, aroma po banánech, hřebíčku a zralých švestkách. Chuť je stejně intenzivní jako vůně a ještě se přidává alkoholová hřejivost. Má střední až nižší říz a vysokou plnost. Toto je opravdový tekutý chléb.








comments powered by Disqus


Copyright © 2013 - 2019 Ochutnávková pivnice, Všechna práva vyhrazena