Cobolis Zelený chmel

Typnefiltrovaný světlý ležák
Stupňovitost11°
Obsah alkoholu4,2%
PivovarLádví Cobolis
MěstoPraha
ZeměČR

Pivo z čerstvého chmele se dá vařit pouze jednou do roka, a to bezprostředně po sklizni. Zelené hlávky chmele dávají pivu velmi jemnou hořkost a svěží vůni. My jsme si na ně počkali přímo u česačky v Chmelařském institutu v Žatci a hned ten den jsme z něj uvařili mladinu na ležáckou jedenáctku. Vybrali jsme si odrůdy Harmonie a Rubín, které se vyznačují kořenitou vůní. Ta je v pivu doplněna nasládlou vůní plzeňského sladu. V chuti je pivo plné a zakulacené, sladovost a hořkost se krásně střídají a zároveň doplňují.








comments powered by Disqus


Copyright © 2013 - 2018 Ochutnávková pivnice, Všechna práva vyhrazena